Vi har hittat en bra försäkrings förmedlare i Portugal

Nu i samband med att vi köpt bostad i Portugal så behövde vi skaffa några försäkringar och hittade en bra försäkrings förmedlare i Portugal. Man är ju ganska utsatt och vet inte vart man ska vända sej när det gäller sådana saker. Då kom jag på, jag var ju i Algoz och det företaget hjälpte mej med bilförsäkringen. Dom hade flera försäkringsbolag och alla försäkringar man kan tänka sej. Så jag sökte på nätet och hittade försäkrings förmedlaren.

Uppdaterat 2020-08-08

Numera har delar av detta inlägget blivit inaktuellt. Ana Maria Cruz har sålt sin försäkringsverksamhet och har nu endast kvar företaget där hon är jurist. Nedan hittar du de nya och uppdaterade texterna.

Jag har hittat en bra försäkrings förmedlare i Portugal

Vi behövde några försäkringar i relation till köpet av vår lägenhet. Så jag mailade och frågade om dom kunde hjälpa mej och det kunde dom. Jag fick utmärkt service via nätet, för just då var jag i Sverige. Så tills jag var tillbaka hemma i Portugal så hade vi gått igenom det mesta, fixat de papper som behövdes osv. Så när jag var hemma igen så åkte jag till deras butik/kontor i Algoz och undertecknade dokument osv.

Allt fungerade utmärkt och dom hjälpte mej att hitta de bästa försäkringarna till de bästa premierna. Ja, nu tror jag att vi fick bra priser, vi har inte så mycket att jämföra med, men jag fick förtroende för henne.

En försäkring kostade €97 per månad, som vi redan tecknat, som jag tyckte var på tok för dyr. Just den försäkringen hittade hon en som kostar kring €30 så det var mycket stor skillnad och massor med pengar sparade. Även en annan försäkring som jag redan tecknat kostade €12 och den jag tecknade via försäkrings förmedlaren kostade €16. Japp, lite dyrare, men hon förklarade villkoren och den billiga hade mycket sämre villkor.

försäkrings förmedlare i Portugal

Bra service och mycket pengar sparade

Just det med villkoren för en försäkring är så svårt att förstå sej på, det är mycket text och allt på Portugisiska. Då är det bra att ha någon som kan förklara hur allt fungerar. För man är ganska nollställd när det kommer till sådana viktiga saker som är ett måste. Och varför betala mer än man behöver. Man vet ju sen Sverige att det absolut lönar sej att jämföra försäkringar.

Dessutom sa hon också att om jag måste utnyttja någon av försäkringarna så kontaktar jag henne så hjälper hon mej. Det är riktigt bra och bekvämt så klart. Sen om det kostar mej något eller inte det frågade jag inte. Uppdaterat 26 oktober 2017: Jag har nu frågat om det kostar något om hon hjälper mej med försäkringen om jag måste använda försäkringen och det kostar inget fick jag till svar. En suverän service som är guld värd.

Utöver den utomordentligt bra servicen så var hon mycket trevlig och jag fick förtroende för henne. Jag hade kontakt med Ana Maria Cruz. Men alla tjejerna på kontoret är mycket trevliga och de flesta kan engelska där.

Nu kan jag givetvis inte garantera något, utan syftet med detta är att rekommendera dej det jag själv är nöjd med och har erfarenhet av. Så här långt har allt fungerat jättebra och jag är nöjd. Du kanske också behöver skaffa en försäkring och då kan du ju kolla med dom. Sen tar du själv beslut om du vill anlita dom eller inte.

Ana Maria Cruz – Medicão de Seguros i Algoz

Försäkrings förmedlings företaget heter AMC – Medicão de Seguros klicka här för att komma till deras hemsida.

Deras hemsida är på Portugisiska, ännu finns ingen engelsk version, det kanske kommer framöver. Men om du använder webbläsaren Google Chrome så kan du översätta sidan till Svenska. Du högerklickar var som helst på hemsidan och sen väljer du ”Översätt till Svenska”. Tänk på att Google översätter lite tokigt, det är för att det är Brasiliansk Portugisiska men man förstår en hel del ändå. Du kan också hämta hem en app både till dator, mobil och surfplatta, iTranslate heter det. Detta översätter inga sidor, du får skriva in det du vill ha översatt och här finns Portugisisk Portugisiska.

Kontoret ligger i Algoz

Dom har sin butik/kontor i den mysiga lilla byn Algoz som ligger cirka 1 mil norr om Albufeira. Här kan du se läget på Google Maps. Nu vet jag inte om man kan teckna försäkringar på distans. Delvis funkar det nog men jag tror man måste åka dit personligen åtminstone en gång.

Jag blev nöjd och kan därför rekommendera denna försäkrings förmedlare i Portugal till dej. Men jag kan inte garantera något, bara berätta om min erfarenhet, det är du själv som bestämmer om du vill använda dej utav dom eller inte.

Om du kontaktar dom så får du gärna hälsa från Kristina från Mittportugal.se. Nej, jag tjänar inga pengar på det, kanske jag ska tillägga :-).

Lägger in en skärmdump på kartan så kan du direkt se vart Ana Maria Cruz Medicão de Seguros är beläget.

Ha det så bra så hörs vi nog snart igen :-). Hälsningar från Kristina

 

anamariacruz

 

Uppdaterat 16 juni 2019:

Idag har vi alla våra försäkringar via Ana Maria Cruz och det känns bra och det känns tryggt. Vi har även rekommenderat Ana Maria till vänner och bekanta och deras uppfattning utav Ana Maria är att hon är seriös och inte är ute efter att tjäna så mycket som möjligt på att sälja försäkringar, utan hon vill ha nöjda kunder som återkommer. Hon letar upp olika alternativ av försäkringar och förklarar för och nackdelar och sen väljer du själv vilken försäkring du vill ha. Så som det ska vara med andra ord. Jag tror att det till viss eller till stor del går att teckna försäkringar online via Ana Maria. Så om du bor långt bort från Algoz och vill anlita henne så tror jag det går bra, du kan maila henne (anamariacruz@anacruzseguros.pt) och fråga om det.

Ana Maria Cruz är även Solicitadora

Utöver försäkrings förmedlare i Portugal, så är Ana Maria Cruz även solicitadora, dvs. jurist (inte advokat) och hon kan vara behjälplig med detta också. Vi har själva erfarenhet utav hennes tjänster som solicitadora och vi är mycket nöjda även med det. Utan att gå in på allt för privata saker så var det ”transaktioner” med lägenheten och även testamente samt fullmakt. Vi gav Ana Maria de dokument hon efterfrågade för det som skulle göras, sen fixade hon allt och vi träffades hos Notarien och gick igenom allt och undertecknade. Sedan skötte hon även resten, registrering och annat som måste göras. Mycket smidigt för oss och det var en absolut rimlig peng detta kostade oss. Nästa år behöver jag hjälp med deklarationen och det kommer Ana Maria att hjälpa till med.

Testamente i Portugal

Testamente är bra att ha, det tycker nog de flesta och att skriva testamente kan man göra själv, dock valde vi att be Ana Maria om hjälp med detta. Just för att allt skulle bli rätt så det verkligen gäller den dagen testamentet ska öppnas. Det är ett nytt land och man vet inte vad som gäller och vad som måste vara med, så vi tyckte det var värt varenda krona som det kostade med testamentet, vars pris var överkomligt utan tvekan. Ana Maria sade till oss att man bör ha ett testamente i varje land, eftersom regler och lagar ser olika ut i olika länder. Vårt testamente är förvarat och den dag det ska användas signalerar det i systemet att det finns ett testamente och det är bra.

Som vanligt, jag tjänar absolut ingenting på att rekommendera Ana Maria, jag gör det för vi själva är så otroligt nöjd med hennes tjänster. Så letar du efter en bra försäkringsförmedlare i Portugal, då är det Ana Maria du ska kontakta.

Skriv gärna i kommentarsfältet nedan och berätta om dina erfarenheter av Ana Maria Cruz och hennes tjänster. Det är värt mycket för bloggens besökare! Tack på förhand! 

3 svar på ”Vi har hittat en bra försäkrings förmedlare i Portugal”

 1. Jag har en lägenhet i Albufeira. Köpt som en semesterlägenhet,
  Nu planerar jag att flytta dit permanent.
  Vid köpet av lägenheten så fixade jag försäkring via banken.

  Nu var det dags att förnya försäkringen. Den går ut i april.
  Jag åkte till Ana Maria Cruz (AMC) med mina papper.

  Där läste de den gamla försäkringen. Påpekade att det stod i försäkringen att det var en fritidsbostad. (Som inte nyttjas permanent). Så där hade det blivit fel ifall jag bara förlängt den.

  De tog mina data och testade på 12 försäkringsbolag.
  Och presenterade ett förslag som
  a) var för permanent boende
  b) hade lägre självrisk än i den jag har nu
  c) hade bättre villkor
  d) kostnaden var cirka 15% lägre.

  AMC tog även på sig att säga upp den gamla försäkringen.

  Jag tog så klart förslaget. Bättre villkor till lägre pris.
  Dessutom vet jag nu att allt det finstilta är OK. Vilket ger trygghet.
  (En billig försäkring kan ofta vara billig, därför att det finns undantag och villkor i det finstilta som ger sämre täckning => mindra kostnad för bolaget.)

  Jag räknar med att under året ha en bil och en MC registrerad i Portugal.
  AMC sa att jag bara behöver ge dem reg nummer, så tar de fram försäkring.
  Jag kommer att återvända till dem.

  Svara

Lämna en kommentar