Jurist i Portugal

Behöver du hjälp av en jurist i Portugal? Då kan jag varmt rekommendera Ana Maria Cruz! Jag har varit kund hos Ana Maria sedan jag flyttade till Portugal 2016 och jag är mycket nöjd. Allt hon har hjälpt mej med har fungerat jättebra och hon är mycket duktig och kunnig. Det började med att jag behövde hjälp med ägarbyte på första bilen jag köpte. Sen köpte jag mina försäkringar via henne och när jag behövde juridisk hjälp så var det självklart att anlita Ana Maria Cruz.

bra jurist i portugal

Ana Maria Cruz är en mycket duktig jurist

Hon är väldigt duktig på det hon gör och hon är en fantastiskt trevlig människa. Hon är duktig på engelska och jag är helt enkelt supernöjd med henne på alla sätt och vis. Därför kan jag varmt rekommendera henne till dej om du behöver hjälp med juridiken. Hon är Solicitadora, alltså jurist och inte advokat och kan det mesta inom juridik i Portugal. Hon kommer att skriva en text där hon berättar om sej själv och sina tjänster, så fort jag fått denna så kommer jag att lägga in den i texten här.

Anna Maria hade tidigare ett försäkringsföretag men detta företaget har hon sålt vidare. Här kan du läsa mer om försäkringar i Portugal. Nu har hon enbart kvar sitt företag där hon jobbar med juridik av alla slag. Här är ursprungstexten om försäkringsförmedlare i Portugal, detta är delvis inaktuellt nu pga. att försäkrings verksamheten är såld. Men informationen om Ana Maria är korrekt i det inlägget, så klart!

Detta handlar om mina upplevelser och hur jag uppfattar det. Någon annan kan uppfatta och uppleva det på ett helt annat sätt.

En bra jurist i Portugal

Som jag nämnde, så har jag haft mycket hjälp av Ana Maria och hon är en bra jurist i Portugal. En jurist jag litar på fullt ut, hon är noggrann och mycket kunnig. Hon är Solicitadora, vilket innebär att hon är jurist. Hon är alltså inte advokat, men i de fall du behöver en advokat så kan hon rekommendera en bra advokat. Men i de flesta fall så kan en Solicitadora göra det mesta juridiska. Något jag särskilt uppskattar med Ana Maria är att hon försöker inte tjäna så mycket som möjligt. För henne är det viktigast att du får rätt hjälp och att du blir en nöjd kund. Hon är en klok kvinna och förstår att man återkommer till henne om man får en korrekt behandling och korrekt pris för tjänsten.

Juridiskt som Ana Maria hjälpt oss med

Det första Ana Maria hjälpte oss med var när vi köpt vår första bil i Portugal. En begagnad bil som vi köpte privat så vi fick fixa ägarbyte och sådant själva. Hennes tjänst underlättade mycket, speciellt som jag var ganska ny i Portugal vid tillfället. Idag hade jag nog försökt klura ut det själv. Vi åkte bara till hennes kontor och hon fixade det och några dagar senare hämtade vi papperna, då var allt klart! Mycket bekvämt. Jag tror hon gör dessa tjänster nu också.

Ana Maria har hjälpt oss med att skriva testamente, skrivit en juridiskt riktig fullmakt samt ”transaktioner” med vår lägenhet. Detta är saker vi inte kunde göra själv och vi ville att allt skulle vara juridiskt rätt. Ana Maria fick alla dokument hon behövde och sedan träffades vi hos notarien och då var allt klart och vi behövde bara skriva under papperna. Det var så otroligt smidigt. Därefter var vi tvungna att deklarera pga. ”transaktionerna” med vår lägenhet. Det gjorde hon också, det var så enkelt och smidigt. Jag litar på henne såpass mycket att jag gav henne min inloggning till portal Financas  (skattemyndigheten).

Viktigt med en pålitlig jurist i Portugal

När man flyttar till ett nytt land så är det superviktigt att ha bra kontakter! Det gäller även det juridiska och därför måste jag berätta för dej om Ana Maria och hennes tjänster. Så att fler kan anlita henne och få korrekt och prisvärd hjälp med det juridiska. En del vill skriva ett testamente och det måste vara juridiskt rätt. Vårt testamente är juridiskt rätt och om det skulle behövas öppnas så signalerar systemet om det skulle hända oss något. Vilket vi tycker är mycket bra. En del tycker det räcker att ha testamente i Sverige eller annat land där man tidigare bott. Men vi tycker det är viktigt att ha ett testamente i varje land man bor i och det rekommenderade Ana Maria oss också. Hon rekommenderade inte detta för att tjäna pengar, utan för hon har sett hur det kan gå om man inte har sådant iordning. Men det är naturligtvis en smaksak hur man vill ha det med sådant.

Något som kan vara bra är att ha en fullmakt till en anhörig eller vän. För om något händer och man inte själv kan hantera tex. bankärende och annat så är det bra att ha en fullmakt. Det är inget som är kostsamt och något som är värt varenda krona den dagen man behöver använda den.

solicitadora i portugal

Solicitadora Ana Maria Cruz

Ana Marias kontor, som ligger i den mysiga byn Algoz cirka 13 km norr om Albufeira. Det är samma kontor som hon hade sin försäkringsverksamhet i. Behöver du en jurist i Portugal så kan du med fördel kontakta Ana Maria, här är kontaktalternativen:

  • På hennes Facebook sida där du kan kontakta henne.
  • Nu vet jag att långt ifrån alla har Facebook. Så du kan även ringa henne på telefonnummer +351 960 107 719 (även Whatsapp).
  • Kontakt via e-mail: solicitadora.7559 @ gmail.com. (s o l i c i t a d o r a . 7559 @ g m a i l . com Inga mellanslag, men måste lägga in det så för när du använder översättning så blir Ana Marias email felöversatt).

Jag är osäker men jag tror inte hon har någon hemsida just nu men det kommer kanske framöver, då lägger jag in den här.

På kartan nedan kan du se exakt vart hennes kontor är.

Det var allt för idag! Ha det så bra alla!
Soliga hälsningar Kristina

Translate »