Flyttfirma

Då var det dags att lägga till ytterligare en bra och pålitlig flyttfirma till Portugal. Detta är en svensk flyttfirma till Portugal och de kör med lastbil. Jag har sedan länge rekommenderat en annan flyttfirma som mestadels har containerflytt, läs om dom här.

Då dessa två flyttfirmor har olika service så känns det bra att du som ska flytta själv kan välja vilken flyttfirma du föredrar. I stora drag är den stora skillnaden att den ena kör container flytt och den andra med lastbil. Så när du kontaktar mej så förmedlar jag din kontakt till båda flyttfirmorna så får du själv välja vilken som passar dej bäst! Kontaktformulär har du längst ner här på sidan.

Som vanligt så rekommenderar jag inget som jag inte har egen erfarenhet utav. Den svenska flyttfirman har jag använt bland annat för magasinering av vårt bohag. Detta skötte dom jättebra och allt fungerade klockrent. Dock har jag inte anlitat dom för transport från Sverige till Portugal, men jag har flera nära vänner som gjort det och de är väldigt nöjda då allt fungerade perfekt. Därför har jag valt att skriva om dom här på min blogg för att rekommendera dom till dig. Här nedan sammanfattar jag deras tjänster. Tänk på att saker förändras över tid och jag försöker hålla texten uppdaterad.

Uppdaterat: Nu har vi använt oss utav den svenska flyttfirman för transport av bohag till Sverige. Det fungerade fantastiskt bra på alla sätt och givetvis kan jag varmt rekommendera deras tjänster! Kolla gärna in på flyttatillsverige.se för mer info.

Så här skriver flyttfirman på sin hemsida:

bra flyttfirma

 

Svensk flyttfirma till Portugal och Spanien

De flyttar ditt bohag till Portugal och Spanien men även tillbaka till Sverige om du så önskar. Inför din flytt kan du boka en flyttbesiktning med dom där du efter mötet får en offert. Till din flytt så erbjuder firman packtjänster vilket är bra om du inte vill packa hela eller delar av ditt bohag själv. Du kan köpa allt packmaterial som din flytt kräver av dom. De har givetvis alla tillstånd och försäkringar som krävs, så som trafiktillstånd, utrikestillstånd samt att de är försäkrade via Länsförsäkringar.

Tillsammans har de 20 års erfarenhet inom flytt och transportbranschen i Europa och de levererar högsta kvalitet på sina tjänster. De är noggranna, duktiga och det viktigaste för dom är att ge den bästa kvalitén till sina kunder. De hjälper dig från det att du börjar planera din flytt, tills du är på plats i ditt nya hem!

Ibland kan det vara skönt att slippa sköta packningen själv, då man kanske har mycket annat att tänka på när man ska flytta till en ny bostad. Hjälp med packningen kan man få oavsett om det är i Sverige eller i utlandet. Hos denna flyttfirma får du ett helhetspaket och väljer själv vad som ska ingå i det. All flytt med dom sker från dörr till dörr, så det är väldigt smidigt och enkelt.

RUT-avdrag

Något som är bra är att du kan göra ett skatteavdrag på arbetskostnaden vid köp av flyttjänst och magasinering. Detta gäller från 1 augusti 2016 och du kan ha rätt till en skattereduktion. Notera att maxbeloppet är 75000 kronor per person och skatteår. Det som ingår i deras tjänster som ger dej skatteavdrag är följande:

 • Montering och nedmontering av möbler som måste skruvas isär vid transport, även tavlor och liknande.
 • Flytten av ditt bohag mellan magasinering och bostäder.
 • Även upp och nedpackning av ditt bohag

Notera att just magasinering kan du inte göra avdrag för men dock för den arbetstid för transporten till magasinerings lokalen. Om du flyttar utomlands så har du rätt att göra rutavdrag om flytten går mellan bostäder eller magasinering inom EES-området eller Schweiz.

svensk flyttfirma till portugal
Skärmdump från live webcam i Albufeira

Magasinering av ditt bohag i Portugal, Spanien och Sverige

När man köper och säljer bostad, så kan det bli ett glapp mellan utflytt från gamla boendet till inflytt i nya bostaden. Då kan det vara bra att magasinera sitt bohag. Denna tjänst har flyttfirman också, både i Portugal (Algarve) och i Sverige (Stockholm) och inom en snar framtid även i Spanien (Torrevieja). Deras lokaler där de magasinerar sina kunders bohag är uppvärmda och insynsskyddade. De har även inbrottslarm och brandlarm samt är försäkrade. Eftersom det kan vara hela ens hem man ska magasinera, så är det viktigt att det är hög kvalité. Det var därför vi valde att magasinera vårt bohag hos denna flyttfirma. De har skydd, ett emballage/skyddsplast, för tex. madrasser och andra möbler. De hämtar upp ditt bohag i gamla boendet och de kör ut dina saker till nya bostaden när det är dags för inflytt. En mycket bra service!

A och O när man packar är packningsmaterial av bra och hållbar kvalitet. Visst kan du köpa själv på andra ställen, men var noga med kvaliteten. Min erfarenhet är att tex. billiga flyttlådor är inte hållbara och när man ska skicka iväg sitt bohag. Jag har skrivit mina packtips här. Då tycker jag det är viktigt att kartonger håller osv. Så det är värt att lägga en extra slant på hög kvalitet på packnings materialet. Hos flyttfirman kan du köpa allt du behöver, nämligen detta:.

 • Flyttkartonger
 • Garderobskartonger
 • Kronlådor
 • Tavellådor
 • Silkespapper
 • Bubbelwell
 • Bubbelplast
 • Säng-/sofföverdrag
 • Packchips
 • Specialemballage (måttbeställda trälådor)

Vi är mycket nöjda med denna flyttfirman och kan varmt rekommendera dom till dej. Vill du komma i kontakt med dom så förmedlar jag mer än gärna kontakten. Maila mej på mittportugal@pm.me eller fyll i formuläret nedan så svarar jag så fort jag kan, oftast inom 12 timmar.

 

vår flytt
Här packas hela vårt bohag som ska på magasinering.

 

Translate »