Behöver du hjälp i din bostad i Albufeira området?

Hejsan alla, hur har ni det? Jag/vi har det bara bra här i finaste Portugal, solen strålar, människorna är helt underbara och livet är härligt. Man är lyckligt lottad som kan bo i detta fina landet och det gäller att fånga dagen och njuta! Idag ska jag skriva om hur du kan få bra hjälp i din bostad i Albufeira området.

Vår ”resa” från att flytta från Sverige till Portugal har varit lång och ibland lite har det varit lite krokiga ”vägar”. Men allt har gått bra kan vi konstatera med facit i hand.

Vi har goda vänner som är Portugiser som har hjälpt oss med praktiska saker, deras hjälp har varit ovärderlig och guld värd för oss. Det är Elizabeth och hennes man, otroligt trevliga människor som numera även är våra goda vänner. För övrigt lärde vi känna Elizabeth och hennes man via Jan och Monica.

sommaräng mitt i vintern

Behöver du hjälp i din bostad i Albufeira – Algarve?

De har hjälpt oss med mycket och här ska jag försöka berätta lite om detta. Så här kommer några exempel:

När vi flyttade in i vår lägenhet, så var den helt ny och det fanns inga köksmaskiner. Detta hjälpte dom oss med att hitta en bra leverantör, beställning, betalning och sådant, eftersom vi vid beställnings-tillfället inte fanns på plats och kunde fixa det själva.

Det var en del mindre problem i lägenheten som måste fixas. Vi behövde elektriker, rörmokare, installera luftvärmepump och solpaneler för varmvattnet, för att nämna några saker som måste göras. Detta har Elizabeth och Mario hjälpt oss med att hitta bra hantverkare till detta och det har varit guld värt.

Bra hantverkare i Albufeira – Algarve

Som tex. att hitta en seriös och bra hantverkare som elektriker och rörmokare, det är inte så lätt när man inte kan språket. Ännu svårare är det att veta om detta är seriösa och bra hantverkare som tar rimligt betalt. Men med deras hjälp så har detta fungerat utomordentligt bra. De känner till hantverkare och vet att dessa är seriösa, duktiga och pålitliga. Om vi själva skulle leta hantverkare så vet man aldrig hur dom är, man är ju utlänning här och svårt att veta vilka som är bra och mindre bra osv. Dessa hantverkare som vi anlitat genom Elizabeth har varit mycket duktiga, trevliga och har rimliga priser för sina tjänster.

När vi varit i Sverige så har Elizabeth städat vår lägenhet samma dag eller dagen innan vi kommer hem. Så det är rent och fint när vi kommer hem och det är värt väldigt mycket. Så om du behöver hjälp i din bostad i Albufeira, kontakta Elizabeth!

Om något skulle hända i lägenheten, eller om det är något annat vi behöver hjälp med när vi inte är här, då finns Elizabeth där och ställer upp. Som tex. tar in posten, besiktigar bilen om det skulle vara dags när vi inte är här. Om vi haft trädgård hade dom kunnat hjälpa oss med det och mycket mera. Allt kan ju hända om man har otur, vattenläckage, brand och annat oförutsett som kan hända. Dom kan åka och titta till lägenheten lite då och då osv. Att veta att dom finns där och hjälper oss när vi behöver är värt hur mycket som helst.

Här berättar Elizabeth lite om sej själv:

”My name is Elizabeth and I live in Albufeira for 40 years. I have several Swedish friends that live in Albufeira due to a friend and neighbour that is from Sweden. As I know several people in Albufeira i use to help the Swedish residents, when they need, to indicate a carpenter a plumber an electrician and so on. I also do cleaning before their arrival, normally Swedish residents in Algarve leave Portugal during summer season so before their arrival (in Autumn or Winter) I prepare their houses so they can find their homes nice and cleaned with a very fresh smell of cleaning. Hope I can be helpfull, some how, to more Swedish residents in the sunny Algarve.” Elizabeths email är: lizzie_2802@hotmail.com

På svenska, fritt översatt:

”Mitt namn är Elizabeth och jag har bott i Albufeira i 40 år. Jag har många svenska vänner som bor och lever hela eller delar av året i Albufeira med omnejd. Eftersom jag har många kontakter och känner många människor här i Albufeira området så brukar jag hjälpa svenskar som bor här hela eller delar av året med snickare, rörmokare, elektriker och liknande saker. Jag städar också din bostad innan du anländer och när du åker så du kommer till en ren och fräsch bostad.”

Elizabeth kan hjälpa dej som bor i eller i närheten av Albufeira först och främst. Men även om du bor en bit ifrån kan det kanske vara aktuellt, du får själv fråga henne om detaljer som detta. Hon är duktig på engelska så kommunikationen sker på engelska eller portugisiska om du kan det.

Solnedgången i Quarteira

Varför jag rekommenderar jag Elizabeth och hennes man?

Som vanligt rekommenderar jag endast sådant jag/vi själva har goda och bra erfarenhet utav. Jag väljer att skriva och berätta om Elizabeth av flera anledningar. Dels är vi mycket nöjda med deras hjälp som för oss är guld värt. De är otroligt trevliga människor och vårt förtroende för dom är stort. Sen om hon kan få lite mer att göra är jag glad om jag kan hjälpa henne och hennes man med det. Jag tjänar inget på detta, vill jag tillägga. Jag vet att Elizabeth hjälper flera svenskar här i Albufeira trakten och alla är supernöjda. Så behöver du hjälp i din bostad i Albufeira så vet du vem du ska kontakta!

Behöver du hjälp med nåt?

Om du också behöver hjälp med stort eller smått och känner att du också vill komma i kontakt med Elizabeth så går det bra att maila henne så hör hon av sej till dej. För Elizabeth är det viktigt att kemin mellan er är bra för att det ska fungera i ert samarbete.

Som vanligt, detta är vår upplevelse och vi kan inte lämna några garantier och du är själv ansvarig. Det låter kanske konstigt att skriva så men jag känner att det är viktigt att vara extra tydlig med detta så det inte blir några missuppfattningar. Jag vill också säga att all kontakt med Elizabeth vill jag att du tar direkt med henne och inte genom mej. Det blir bäst så, men om du har några frågor får du givetvis höra av dej till mej så ska jag försöka hjälpa dej så gott jag kan.

Om du inte kan så bra engelska så kan jag rekommendera översättningsprogrammet iTranslate som du hittar här. Numer fungerar Google Translate bra för portugisiska också! Detta (iTranslate) är ett gratis översättningsprogram du kan ha på datorn, mobilen och surfplattan. Men du får stå ut med lite reklam i gratisversionen men det är värt det.

Det var allt för denna gången! Må väl alla och var rädda om varandra! Hälsningar Kristina!

Idag har jag spenderat nästan hela dagen i fina Quarteira där våra goda vänner bor så jag lägger in ett par bilder här från idag!

Lämna en kommentar

Translate »