Internet, TV och telefon i Portugal

När du ska flytta så vill du troligtvis ha Internet, TV och telefon i Portugal. De flesta av oss behöver internet och för oss är det väldigt viktigt. Vi behöver ett bra och stabilt internet och det får man i Portugal och servicen är helt fantastisk. Vi gick runt och kollade vad som fanns att välja på. Detta gjorde vi på Algarve Shopping och vi fann två av de största operatörerna. Meo, som är Portugals motsvarighet till Telia. Och NOS som också är ett av de största operatörerna i Portugal.

Internet, TV och Telefon i Portugal

När man satt i Sverige och tänkte på hur ska jag kunna få ett bra internet, TV och telefon i Portugal? Då tänkte man att det är nog inte så bra med det i Portugal, men ack så fel jag hade. Det är riktigt bra där har jag fått erfara. Dessutom har vänner till oss flyttat till en liten liten by norr om Lissabon och där kan dom få fiber internet. Så det verkar som det är väl utbyggt i hela Portugal. Där jag bodde i Sverige gick det endast att få ADSL och inte ens någon hög hastighet. Plus att det kostade skjortan, strax under 500 kronor per månad endast för internet. I Portugal får vi ett helt paket och det är bra mycket billigare.

Meo – Internet, TV och Telefon

internet, tv och telefon i Portugal

Först gick vi in på Meo och pratade med dom, berättade vår adress och vad vi behövde. De erbjöd ett abonnemang med TV, Internet (ADSL) och Telefon. Detta var ett paket som vi var tvungna att ta alla alternativen, inget vi kände vi behövde men priset var bra. Det skulle kosta kring 40 euro i månaden för detta paketet. Vi bestämde oss för att fundera på saken och återkomma.

NOS – Internet, TV och Telefon

Nästa gång vi var på Algarve Shopping gick vi förbi NOS butik. Den låg faktiskt vägg i vägg med Meos butik men av någon anledning så missade vi den helt och hållet. Kanske var det för det var sommar och jättevarmt, då blir man lite vimsig kanske.

internet, tv och telefon i Portugal

Hur som helst. Det var samma procedur hos NOS, jag berättade vad vi behövde och vår adress. Då sa dom att jag kunde få fiber, gissa om jag blev glad. Även här var man tvungen att ta ett paket med Internet, TV och Telefon. Priset för detta var 37 euro per månad för allt. Detta var ett erbjudande de hade just då och några euro billigare, jag har för mej ordinarie pris var 45 euro.

Det ingår över 100 TV kanaler, tror det var 130 stycken eller däromkring. Hemtelefon ingick också, inget man behöver använda om man inte vill. Men dom i affären sa att man ringer gratis på kvällar och helger, även utomlands, alltså även till Sverige. Internet var snabbt, 100 MB så, valet var inte svårt. Vi tecknade ett abonnemang hos NOS. Vi tecknade oss för 24 månader.

NOS har superbra service

Killen som hjälpte oss kunde jättebra engelska och var mycket hjälpsam. Vi tecknade abonnemanget 2-3 månader innan vi ville ha det inkopplat. Men det gick bra, killen i butiken gjorde en notering och sa att en datum när de skulle komma och koppla in allt. Så när dessa 2-3 månader gått så fick vi ett email från killen i butiken. Där han påminde, – Nu glömmer du inte att NOS kommer i morgon och kopplar in ditt internet, tv och telefon.

Uppdaterat november 2016: Nu har det gått ett tag sen och NOS har flera gånger ringt och frågat så att allt fungerar bra. Detta är en fantastisk service. Dessutom, om du har problem och behöver kontakta deras support, oavsett om det gäller TV, Internet eller telefon så når du dom dygnet runt. Man ringer telefon nummer 169 90 och sedan knappar man in 3, 2 och sist 1 när man ska göra valen. Allt är på Portugisiska så det är inte så lätt att veta vad hon säger, men knappa in 3, 2 och 1 så kommer du fram. Det är oftast kort tid att vänta i telefon kö, max 1 minute har vi väntat när vi har ringt. NOS har en fantastisk service och vi är mycket mycket nöjda.

NOS tekniker kom och installerade allt

Dagen efter kom teknikerna från NOS och kopplade in allt. De kom på klockslaget när de skulle komma och de var mycket trevliga. Några dagar senare så ringde de från NOS, det dom ville var bara att fråga så att allt fungerade bra. Det var något med uppkopplingen som var konstigt, inget större. Då kopplade dom mej genast till en tekniker där jag förklarade problemet (som nästan inte var något problem för det fungerade bra ändå). De ville komma redan nästa dag och fixa till så att allt fungerade bra. Vi fick flera tider på dagen att välja på.

Deras tekniker kom på utsatt tid och fixade det lilla problemet. En fantastisk service, i Sverige skickar dom router/modem och sen får man klara sej själv. Här brydde dom sej verkligen, dom kom exakt på den tid dom skulle. Det fungerade klockrent och internet fungerar alldeles utmärkt. Ännu har vi inte köpt oss en TV så hur det fungerar får bli ett inlägg längre fram när vi köpt oss en TV. Blir nog i vinter.

Betala Internet, TV och telefon fakturan

När man ska betala sin faktura till NOS så fungerar även det perfekt. Vi valde att få fakturan till vår e-mail och varje månad dimper fakturan ner i mailboxen. Man kan sedan välja att betala fakturan via sin internetbank (som vi gör), inne i butiken eller i en ATM, alltså en bankomat. Så valmöjligheterna är flera och det är smidigt.

Mobiltelefon och kontantkort i Portugal

Vi har skaffat oss ett kontantkort till mobilen. Det blev Meo som operatör och det fungerar utmärkt. Det är enkelt att ladda kontantkortet, vi går bara till en affär som säljer kontantkort. Vi ber dom ladda på för en viss summa så fixar dom det direkt, mycket smidigt.

Något som kan vara värt att nämna. Det är billigt att ringa på mobilen, exakta priser vet jag faktiskt inte. Men det finns nummer in Portugal som är dyra att ringa till, det är de nummer som börjar på en 7:a. Tex. Portugals post har ett telefon nummer som börjar på en 7:a och det kostar €0,25 per minut. Vet man inte om det och sitter i telefonkö, vilket jag gjorde. Och minuterna tickar på så tar saldot snabbt slut. Så ska du ringa dessa ”dyra” nummer så är det vettigt att ringa från hemtelefonen istället, det är mycket lägre minutpris då, eller gratis på kvällar och helger.

Uppdaterat november 2016: Vi blev kloka på att det är ganska dyrt att ringa med kontantkort här i Portugal. När vi laddade kortet med €20 så försvann dom pengarna ganska snabbt utan att vi ringt så mycket. Så vi har ändrat till ett abonnemang där vi betalar €10 per månad och detta abonnemang lades till vårt befintliga abonnemang hos NOS där vi har TV/Internet/Telefon.

Uppdaterat 8 feberuari 2021:

Tänk på att vissa nummer i Portugal är ganska dyra att ringa till. Det är nummer som börjar på en sjua (7) och det finns kanske fler, men jag vet inte vilka. Så det kan vara bra att veta. Det var en anledning till att mitt kontantkort slukade en massa pengar när jag ringde.

Numera har jag ett abonnemang för mitt mobil nummer. Detsamma, att det kan bli dyrt, gäller när du ringer kundsupport från en annan operatör. Jag har numera NOS på min mobil och jag har MEO på mitt internet. Hade problem med internet, så jag ringde till kundsupporten. Jag satt i kö ganska länge och jag fick ringa flera gånger. Sen fick jag en ganska hög mobilräkning. Detta för att jag ringde från min mobil (NOS) till MEO. Tror räkningen var på 49 euro eller något sådant. Rätt så onödiga pengar, om jag hade vetat det så hade jag ringt från mitt svenska abonnemang, där jag ringer gratis till alla nummer i Portugal. Framöver så ska jag byta till NOS då jag tycker dom är bättre än MEO, därav har jag inte mobil och internet hos samma operatör.

Sammanfattning – Internet, TV och Telefon i Portugal

Detta är våra erfarenheter om Internet, TV och Telefon i Portugal. Det finns säkerligen flera operatörer men vi kände att det räckte att välja mellan dessa två, NOS och Meo. Bra kvalitet och det fungerar alltid utan en massa strul, det är värt mycket. Och dessutom är det billigt tycker vi, åtminstone om man jämför med det vi hade i Sverige. Och sen är servicen ett kapitel för sej, fantastiskt bra service med andra ord.

Vi kommer att skaffa oss Apple TV när vi har köpt oss en TV och då ska vi skriva om det. Vi kommer att använda oss av en VPN så att vi kan se Svenska program. Men ännu har vi inte provat det men så fort vi gjort det ska vi berätta om det. Jämför vpn tjänster hos bäst vpn.

Uppdaterat 2 oktober 2017: 

Nu kan du läsa om hur vi löste det för att kunna se Svensk TV i Portugal, läs om det här.

Ha en bra dag!

Hälsningar Kristina på www.mittportugal.se

----------------------------------------

Värt att notera:

Jag kan inte och jag har inte möjlighet att hålla inlägg uppdaterade när det gäller lagar och regler, så ha det i åtanke när du läser inlägg om tex. förnyelse av körkort och liknande.

När det kommer till rekommendationer av tex. flyttfirma, jurist, försäkringsförmedlare och liknande så är det uppdaterat. Om någon förändring sker med rekommendationer ändrar jag det direkt.

Så man kan säga att Mittportugal.se är uppdaterat i det stora hela men att lagar och regler är helt omöjigt för mej att hålla uppdaterat. I övrigt så är bloggen uppdaterad och aktiv så länge den finns kvar på nätet.

Lämna en kommentar

Translate »