Portugal länkar

På denna sidan kommer jag att lägga in bra och användbara Portugal länkar till sidor som du kan ha nytta av om du funderar på eller ska flytta till Portugal. Jag listar länkarna efter kategori så gott det går. Efterhand kommer jag att fylla på med nya och bra Portugal länkar, så bokmärk gärna denna sidan och titta in igen. Nedan skriver jag när jag lade till en länk så vet du om något nytt har tillkommit sedan du var här sist.

Uppdaterat 18 maj 2023

Portugal länkar

Portugal länkar

Ett tips: Flera av de Portugisiska sidorna finns endast på Portugisiska. För att enkelt översätta dessa sidor till Svenska rekommenderar vi dej att installera webbläsaren Google Chrome här. Om du använder Firefox så kan du installera ett tillägg som fixar översättningen till dej, det tillägg jag tycker är bra heter ”Översätt webbsida”.

När du installerat och surfar med Google Chrome så kan du enkelt högerklicka och välja att översätta sidan till Svenska.

Hyra/köpa bostad i Portugal

 • Olx.pt – Sveriges motsvarighet till Blocket, finns både till salu och uthyrning
 • Custojusto.pt – Som Olx.pt
 • Lägenhetshotell Solcosta – Ligger i Ferreiras, 5 km norr om Albufeira. Möjlighet till att hyra månadsvis 1 oktober – 30 april. Hälsa gärna från Kristina om du hyr där!
 • Quinta de S Martinho – Letar du semesterboende? Då kan jag rekommendera Quinta de S Martinho som ägs av ett sveskt par. Boendet ligger i Foral på den portugisiska landsbygden, nära till allt men ändå lugnt och fridfullt! Nyrenoverat och fräscht, tillgång till pool, jacuzzi och grillplats.

Banker Portugal

Tv – Telefoni Internet, El med mera

Flyg och resor

Översättning och språk

Försäkringar och säkerhet

 • AMC – Medicão de Seguros – Försäkringsförmedlare i Algoz, Algarve som vi använder för alla våra försäkringar och jag kan varmt rekommendera deras tjänster.
 • Jurist i Portugal – Jag kan varmt rekommendera Ana Maria Cruz om du söker efter en duktig jurist.

Shopping i Portugal

Tips och råd om ekonomi

 • Sparsamskatt.se – Tips och råd om pensionering utomlands och skattetips – här kan du hitta användbar information.

Myndigheter, försäkringar med mera

Matbutiker – kolla matpriserna här i Portugal

Sjukvård i Portugal

Personliga bloggar som jag kan rekommendera

Väder och vind

Blandat om Portugal

Har du tips om bra och nyttiga sidor som du vill att jag ska lägga upp här bland våra Portugal länkar så kontakta mej här. Eller skicka ett email: mittportugal@pm.me. Tänk på, det är bara relevanta och bra sidor jag vill ha med på denna sidan. Om någon länk inte fungerar så blir jag glad om du kan berätta det för mej! Ha det så bra, hälsningar Kristina!


Mysigt semesterboende!

Ha en avkopplande semester och ha nära till allt! Quinta S Martinho som ägs av ett svenskt par. Boendet har ett underbart och lugnt läge i Foral på den portugisiska landsbygden. Det är 15-20 minuters bilresa till Albufeira och dess fantastiska stränder. Det är en minuts promenad till byns restaurang. Värdparet kan även erbjuda båtturer för sina gäster. Annexet är helt nyrenoverad med minikök och nya bekväma sängar mm. Deras gäster är välkomna att använda deras nya pool, jacuzzi och grillplats.

Mer info och bilder hittar du här

För att boka din semestervecka, kontakta ägarna direkt:

info@algarvebedandbreakfast.com

5 svar på ”Portugal länkar”

  • Tack för de fina komplimangerna! Jag hoppas att du hittar det du söker och vem vet, du kanske flyttar till finaste Portugal såsmåningom! Ha en fin dag! Hälsningar Kristina

   Svara
 1. Jag håller på att regga om min till PT skyltar. Har haft alla papper inne för beslut hos tullverket i 2,5 mån
  Någon som vet hur lång tid det tar ???

  Svara
  • Hej Svenne,

   Jag har inget svar på din fråga men det finns flera som gått igenom den processen. Vad jag kan tänka mej är att allt tar längre tid just nu pga. lockdown.

   Vänliga hälsningar
   Kristina

   Svara
 2. Tack för användbara länkar ! förutom se på Svensk TV som jag helst undviker pga illamående varje gång man hör propagandan. största anledningen jag lämnar Sverige är den totala hjärntvätten via statskontrollerad media. o de zombie svennarna som okritiskt sväljer detta. synd om de stackare som hämtar sin världsbild därifrån.

  Svara

Lämna en kommentar

Translate »