Försäkringar i Portugal

Jag har tidigare skrivit om försäkringar i Portugal och det kan du läsa om här. Men här på denna sidan har jag aktuell information om försäkringar och min nya försäkringsrådgivare. Med tiden förändras saker och Ana Maria Cruz som jag haft mycket kontakt med hade både försäkringsverksamhet och solicitadora (jurist) verksamhet. Hon tog 2019-2020 beslutet att sälja sin försäkringsverksamhet och numera har hon endast kvar sin Solicitadora verksamhet. Därför har jag valt att separera dessa två för enkelhetens skull. De arbetar med alla typer av försäkringar både till företag och privatpersoner. Såsom bil, bostads, liv, hälsa, besparingar, skadeförsäkringar med mera. Precis så som Ana Maria gjorde.

Som vanligt så vill jag påpeka att detta är mina erfarenheter och upplevelser. Någon annan kan uppfatta det på ett annat sätt!

AMC-Seguro-staff

Försäkringar i Portugal

Ana Maria Cruz sålde sin försäkringsverksamhet till Filipe och Nadine Nunes och Pedro Coelho. Kontoret finns kvar i Algoz, bara en liten bit bort från det gamla kontoret. Det gamla kontoret har Ana Maria Cruz kvar och där har hon sin Solicitadora verksamhet. Detta kommer jag att skriva om här på bloggen inom en snar framtid. Allt är i stort sett samma som tidigare, samma företagsnamn: AMC (Ana Maria Cruz) Seguros. En ny loggo har dom skaffat sej, en snygg och färgglad sådan.

Kontoret är enkelt att hitta, det är i samma hus som banken CreditoAgricola i Algoz. Ett nyrenoverat och fräscht kontor! Denna mysiga by Algoz ligger cirka 13 km från Albufeira. Se på kartan här. I skrivande stund, 8 augusti 2020 så har jag träffat Filipe och hans fru Nadine en gång och de var trevliga. En del av personalen som jobbade för Ana Maria har följt med till det nya företaget. De har även kontor i Armação de Pêra.

AMC kontor i Algoz

Filipe, Nadine och Pedros presentation av sin försäkringsverksamhet

Nedan berättar Filipe, Nadine och Pedro med egna ord om sin försäkringsverksamhet:

”AMC Seguros was born in 1998, with the ambition of being a differentiated insurance agent, directed to the client, presenting solutions that protect its assets in any eventuality.

Today we are a young, professional, specialized, impartial team that always presents its customers with the best solutions on the market, in a rigorous and transparent way. We work with the main insurance companies operating in Portugal, such as Generali, Zurich, Allianz, Liberty and Fidelidade.

We know that it is not always easy for those who change countries, and find a new reality, to find reliable people who advise and help them make the best decisions, especially in an area as specific as insurance, so at AMC SEGUROS, we always try that our customers feel part of our “family”, that they are well advised, so that they feel totally protected and confident in their decisions.
Our motto defines well what we want to be – “WE CARE”!

We have more than 9000 clients in our portfolio, individuals and companies, and they are the best advertising we can have, which is why we work to understand which solutions are best suited to each stage of your life and your business, always ensuring a proximity monitoring.

Filipe, Pedro and Nadine”

Försäkringsrådgivarens kontor i Algoz

Nedan är min översättning till svenska:

”AMC Seguros startades 1998 med ambitionen att vara en differentierad försäkringsagent, riktad till klienten och presentera lösningar som skyddar dess tillgångar i alla fall.

Idag är vi ett ungt, professionellt, specialiserat, opartiskt team som alltid presenterar våra kunder de bästa lösningarna på marknaden, på ett rigoröst och öppet sätt.

Vi samarbetar med de viktigaste försäkringsbolagen som är verksamma i Portugal, såsom Generali, Zürich, Allianz, Liberty och Fidelidade.

Vi vet att det inte alltid är lätt för de som flyttar till ett nytt land och hitta en ny verklighet. Att hitta pålitliga människor som ger råd och hjälper dom att fatta de bästa besluten. Särskilt i ett så specifikt område som försäkring, så hos AMC SEGUROS, försöker vi alltid att få våra kunder att känna att de är en del av vår ”familj”, att de får bra råd, så att de känner sig helt skyddade och säkra i sina beslut.

Vårt motto definierar mycket väl vad vi vill vara – ”VI BRYR OSS”!

Vi har mer än 9000 kunder i vår portfölj, privatpersoner och företag och de är den bästa reklamen vi kan ha. Varför vi arbetar för att förstå vilka lösningar som passar bäst för varje steg i ditt liv och ditt företag och alltid säkerställer en närhet övervakning.

Filipe, Pedro och Nadine”

Bra erfarenhet av ”nya” AMC Seguros

Jag har inte mycket erfarenhet av dom men så här långt tycker jag dom är väldigt trevliga. Även de som jobbar där är väldigt trevliga och hjälpsamma. Det märks att dom kan försäkringar i Portugal och det är värt mycket för mej. De flesta som jobbar på kontoret har jag träffat tidigare eftersom de jobbade för Ana Maria. Det känns tryggt, de verkar jobba i samma anda som Ana Maria gör, så det känns bra. Framöver kommer Filipe, Nadine och Pedro att skriva en artikel där de berättar mer om företaget. Den artikeln kommer jag att lägga in här på denna sidan så snart jag har fått den.

Trots att jag ännu inte har så mycket erfarenhet av min nye försäkringsrådgivare så känner jag mej trygg med att rekommendera dom till dej. I skrivande stund så ska jag byta försäkring för vår bostad och det kommer säkert att bli bra när det är klart. När det är klart så kommer jag att skriva om det här på sidan.

Entre AMC kontor i Algoz

bra försäkringsbolag i portugal

Försäkringar och villkor – vem förstår allt?

Det där med att läsa OCH förstå villkoren för försäkringar är svårt, även när allt är på svenska. Det är nog få som förstår allt, det är långa sidor med villkor och just villkoren är jätteviktiga. Om något händer så är det viktigt att försäkringen täcker det som den gäller för. Därför varken vill eller vågar jag köpa försäkringar i Portugal utav någon annan än just AMC Seguros.

Att köpa försäkring hos bankerna i Portugal är inte det bästa alternativet. Det har jag vittnat om, det kan du läsa om här. Jag har hört och läst om en hel del personer som inte har så goda erfarenheter av bankernas försäkringar. Men även här, det kan vara olika från bank till bank osv. En bankman är ju sällan utbildad inom försäkringar och det tycker jag säger det mesta. Försäkringsbranschen är en bred bransch och man behöver kunskap och utbildning för att kunna göra ett bra jobb.

Kontakta AMC Seguros

Vill du komma i kontakt med AMC Seguros så kan du ringa, skicka mail, fylla i ett formulär på deras hemsida eller besöka kontoret. Du får gärna hälsa från mej (jag tjänar inget på det). Om du ska besöka kontoret behöver du inte boka tid men det är alltid bra att ha en tid bokad. Då vet du att du får hjälp direkt och behöver inte vänta, men de tar också emot drop-in besök också. Så att boka tid är alltså inget krav.

Besöka kontoret i Algoz:

Rua do Palmeiral Lote 3
Loja O
8365-082 Algoz

Besöka kontoret i Armação de Pêra:

Rua General Humberto Delgado,
Lote 6, Loja 2,
8365-138 Armação de Pêra

Ringa:

+351 282 574 163 eller +351 910 871 189 eller +351 963 856 774

Skicka e-mail:

Email: geral@amcseguros.pt

Samt via hemsidan som du hittar här https://amcseguros.pt/

De har flera olika försäkringsbolag som de samarbetar med såsom Zurich, Allianz, MetLife, Fidelidade med flera.

Här är AMC Seguros Facebook sida.

Huruvida du kan köpa försäkringar på distans, så du inte behöver åka till kontoret, det kan jag inte svara på. Men jag skulle tro det fungerar i de flesta fall. Jag ska be dom att skriva om detta i sin presentation som jag lägger in här framöver.

Kontoret

Slutord

Att ha en försäkring som har bra villkor är väldigt viktigt tycker jag. Att köpa försäkring i Portugal är mycket svårare med hänsyn till språket! För de flesta utlänningar kan inte språket fullt ut, det är ju speciella ord i försäkrings villkor. Dyrast försäkring är inte alltid bäst och hos AMC Seguros så får du bästa pris och bästa villkor. Om det finns flera olika alternativ till samma försäkring så ger de dej dessa. Samt förklarar villkoren och pris för var och en. Sen får du själv bestämma vilken försäkring du vill ha. Just bankerna säljer ofta billiga försäkringar, men vad är det för villkor för dessa försäkringar? Som jag nämnde tidigare har jag begränsad erfarenhet av AMC Seguros men så här långt är jag nöjd. Så fort jag har fått in deras egen presentation så lägger jag in den här på sidan.

Translate »