Mina packnings tips inför vår flytt till Portugal och fina Algarve

När man ska flytta till Portugal, som vi har gjort, då kan det vara bra med lite packnings tips. Alla har sina egna sätt att packa sina grejor på och jag har mina och jag tänkte dela med mej av det. Jag har flyttat en del men inom Sverige och har alltid flyttat mina saker själv. Men när jag skulle skicka mina grejor med en flyttfirma till Portugal så blev det lite annorlunda och framförallt lite mer noggrann packning kan man säga.

En del är rutinerade på det där med att flytta, andra har kanske bara flyttat några gånger och en del har aldrig flyttat. Oavsett vilket så är det aldrig fel att dela med sej med sina egna tips och råd, man kan ha missat något. Har du bra packnings tips så dela med dej, tex. genom att skriva i kommentars fältet.

Huvudregel när jag packar: Allt som går ner i en låda, ska packas i en låda.

packnings-tips

Detta är mina packnings tips inför utlandsflytt

Rejäla och bra lådor

Använd alltid rejäla och bra flyttlådor. Vi köpte våra flyttlådor på Bauhaus och vi köpte de kraftiga kartongerna. Vi tyckte att det var värt att betala lite extra eftersom fler än vi själva skulle hantera lådorna. Jag är så klart försiktiga och rädda om våra lådor men man vet aldrig hur andra hanterar dom. Så för säkerhets skull så köpte vi extra kraftiga kartonger.

Har du en lokal flyttfirma i din närhet så kan du fråga om dom säljer flyttlådor, dessa brukar också vara kraftiga och av bra kvalitet. Vi valde även att tejpa igen lådorna och även förstärka de lådor som var extra tunga genom att tejpa dom extra i botten. Möjligen var det onödigt men bättre det än att dom skulle gå sönder pga. att de var för tunga.

packningstips

Tillbehör som tejp, bubbelplast mm.

Vi använde en del tejp för att tejpa ihop lådorna. De flesta tejpen man köper är inte av bästa kvalitet och är det bra kvalitet så kostar det. Vi valde att använda Biltemas tejp, den dög men var inte så speciellt bra på att fästa och lossnade lite och så. Resultatet blev att lite extra tejp gick åt.

Skydda dina ömtåliga saker med bubbelplast eller wellpapp på rulle. Du kan även köpa packpapper, liknande silkespapper, det är bra för köksporslin och liknande. Många använder tidningspapper till det och det funkar alldeles utmärkt, men man måste diska allt som legat i tidningspapper. Så därför är det smidigare med packpapper tycker jag.

packtips

Biltema hade en fiffig lösning till ömtåliga glas, en insats till flyttlåda. Dock har Biltema inga kraftigare kartonger men denna insatsen var riktigt bra. Nu köpte vi ingen sådan för vi hade redan hemma som vi använde.

Summan av vårt tips är, snåla inte utan köp och använd ordentliga grejor. Du kan med fördel kolla på www.blocket.se och andra liknande sidor där begagnade flyttlådor och annat säljs. För det behöver ju nödvändigtvis inte vara nytt allt, man måste spara på både miljön och pengarna.

Skydda ditt bohag

Det finns även något som kallas för sträcksfilm, det är som gladpack fast mycket starkare. Det är bra att använda till olika saker som man vill plasta in, antingen för att skydda mot fukt. Eller om man har tex. två grejor som av en eller annan anledning inte får plats i en kartong. Då tar man denna plastfilmen och surrar ihop grejorna så blir det lättare att hantera.

Liten annons mitt i allt: Speltips med regler. För dej som gillar att spela olika sorters spel, kortspel, sällskapsspel, tärningsspel mm.

En annan sak vi köpte, som var riktigt bra. Det var vaccumpåse för textilier, man lägger tex. kläder i en vaccumpåse sen suger man ut överflödig luft med hjälp av dammsugaren. På så sätt spar man plats och det finns flera olika storlekar på dom. Du kan köpa sådana här vaccumpåsar på Rusta, Ikea och flera ställe, de kostar inte så mycket och dom går att använda igen.

Andra packnings tips

När vi packade så valde vi att lägga fram det som skulle packas ner först och när vi såg vi hade att fylla en kartong så började vi lägga ner grejorna. Detta för att vi skulle få plats med så mycket som möjligt i varje låda. Plus att vi slapp packa upp och packa om någon låda, vilket hände några gånger. Onödigt jobb helt enkelt som jag gärna undviker.

Något som är bra är också att dels anteckna på ett papper vad man lägger ner, antingen allt eller bara en kort sammanfattning. Plus att man skriver på lådorna vad där ligger i dessa. Det är bra sen när det är dags att packa upp. För man tror man kommer ihåg, men när man ska flytta hela sitt bohag till Portugal och ska skicka grejorna med container. Ja, då tar det ett tag tills man ska packa upp. Så det är lätt att glömma, man har en hel del att komma ihåg när man genomgår en utlandsflytt.

flytta till portugal - packnings tips

Hoppas mina pack tips kommer till nytta

En del kanske tycker det är busenkelt att packa inför en flytt, medan andra inte har gjort det tidigare. Så jag hoppas att mina små tips kommer till nytta för någon. Jag har säkert glömt något, det är ju en del att tänka på så det kan tänkas att sidan uppdateras med det jag glömt.

Ha det så bra och lycka till med packningen! Hälsningar Kristina!

Uppdaterat 2016-10-15: Nu är alla kartonger uppackade (äntligen) och Biltemas flyttlådor är inte alls bra. Riktigt dåliga, även om alla lådorna höll ihop så var det inte mer än så. Flyttfirman har verkligen varit varsam under flytten men just Biltemas lådor gick sönder när jag själv flyttade runt dom, alltså ingen bra kvalitet alls.

 

Lämna en kommentar