Mitt Portugal – En personlig blogg om Portugal

Hej och välkommen till Mitt Portugal. Detta är en personlig blogg där jag kommer att blogga om hur det är att flytta till Portugal och hur det är att bo i Portugal. Jag kommer att blogga om allt möjligt som har med Portugal att göra men jag kommer säkerligen att blogga om annat också.

Bilden nedan är från stranden i Albufeira som ligger i södra Portugal, i Algarve, bilden är tagen i november 2015. Visst är det vackert och helt fantastiskt att kunna ligga på stranden i november månad :-). Visst, där är inte jättemånga solstolar jämfört med på sommaren men det finns några och det ser ut som där är en som är ute och badar också, brrr måste vara kallt?!

mitt_portugal

Mitt Portugal – Tips och råd till dej som ska flytta till Portugal

Just nu, i mars månad 2016, så är jag mitt uppe i planering av flytten till Portugal och Algarve. Därför kommer det att ta lite tid att börja blogga, tiden räcker helt enkelt inte till. Dels är det mycket praktiskt som ska ordnas, det är inte helt lätt och detta kommer jag att berätta om så fort jag har tid till det. Sedan så är det mycket annat, prylar, möbler och andra tillhörigheter ska transporteras. Ja, det är helt enkelt massor att göra, massor att tänka på, så bloggandet får vänta.

Varför flytta till Portugal?

Det är inte så svårt, 300 soldagar om året, bara det räcker egentligen för att motivera en flytt till Portugal. Men det finns så mycket mer än sol, människorna är otroligt trevliga, vänliga och hjälpsamma, kriminaliteten är låg och man slipper snö och minusgrader. Och det finns massor med fler anledningar att flytta till Portugal, men det får vi ta en annan gång, när jag har lite mer tid. Varför jag flyttar till Portugal ska jag berätta en annan gång, men de saker jag rabblade upp är några.

Råd och tips för dej som ska flytta till Portugal

När jag nu sitter mitt i allt, så har jag förstått att det inte “bara” är att ta sitt pick och pack och flytta. Man måste frakta ner sakerna, då börjar man leta runt på nätet efter ett bra, tryggt, säkert och prisvärt sätt att frakta ner sina grejor. Det var lättare sagt än gjort. Det finns tydligen mycket oseriösa aktörer i flyttbranschen och vilka är seriösa och vilka ska man undvika? Det är inte så lätt att veta, allt låter naturligtvis bra. Jag har hittat en flyttfirma som jag blivit rekommenderad. Så här långt har det gått bra, jag har fått mycket bra priser och flera alternativ. Hur det hela går, det får jag se när det är avklarat, men det känns som det är en bra flyttfirma.

Vad måste man fixa i Portugal när man ska bo där?

Det är inte så mycket man måste fixa, det beror helt och hållet på hur länge du ska bo där, året runt eller bara delar av året? Något som är bra att fixa är ett fiscal nummer, detta är ett skatte nummer. Detta behöver du ha när du ska göra olika köp, skaffa abonnemang, öppna bankkonto och mycket mera. Oavsett om du ska bo där hela året eller delar av året så måste du skaffa dej ett skatte nummer. Det är enkelt och du gör det på skattekontoret och det kostar cirka 10 euro.

Mitt Portugal – det var allt för denna gången

Det är ett tag tills jag ska flytta ner, exakt datum är inte fastställt ännu, mycket ska ordnas ännu. Jag kommer troligtvis inte att ha tid att blogga något förrän jag har flyttat ner och kommit till ro, men man vet aldrig, kanske det kommer ett litet blogginlägg lite då och då. Men när jag är på plats så kommer jag att blogga lite mer aktivt, om allt möjligt och lite till.

Jag hoppas att du bokmärker min blogg om Portugal och återkommer. Må väl och njut av livet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *