Optiker i Albufeira och min första parkeringsbot i Portugal

Hej alla, hur har ni det? Med mej/oss är det bara bra. Det är ett bra tag sen jag skrev något här så nu är det dags igen. Idag tänkte jag berätta om en optiker i Albufeira där min mamma köpte glasögon. Vi fick väldigt bra service, priset var helt okej vad jag kunde förstå. Priset berättar jag inte här utan du får själv bilda dej en uppfattning om det om det är så att du går till denna optikern. Och som vanligt, detta är mina/våra erfarenheter och någon annan kan uppfatta det på ett annat sätt.

bra optiker i albufeira

Optiker i Albufeira

Hur som helst, affären heter Visual Optica Eyecare och ligger på Av. da Liberdade, 128 i Albufeira. Deras email, telefon nummer mm hittar du på visitkortet längst upp på sidan. Du hittar affären här eller så kan du titta på kartan nedan.

Som vanligt så rekommenderar jag bara saker jag själv provat och är nöjd med. Så även i detta fallet, även om det var min mamma som köpte glasögon. Hon blev väldigt nöjd, ett par gånger tidigare har hon köpt glasögon som på ett eller annat vis inte varit bra. Så det var glädjande att hon blev nöjd denna gången, synen är ju viktig och bra glasögon är superviktigt.

Teresa var mycket trevlig och hjälpsam och hon pratar bra engelska. Jag vill påpeka att jag inte tjänar något på detta utan jag bara tipsar om min/vår erfarenhet, som vanligt alltså. Du får gärna hälsa från Kristina om du går dit, men inget nödvändigt, du gör som du vill. Tipset om denna optiker fick jag av Elizabeth som jag har skrivit om här.

Min första parkeringsbot i Portugal

Jag vet att på vissa ställen i Portugal så måste man betala för parkering, men långt ifrån överallt, åtminstone inte här i Albufeira trakten och de mindre byarna. När jag och mamma var och skulle hämta glasögonen så parkerade vi utanför affären. Jag tittade mej omkring lite hastigt och såg inte parkeringsautomaten.

När vi då kom tillbaka till bilen så var det en lapp på framrutan på bilen. Jaha, reklam tänkte jag, men när jag tog bort lappen såg jag att det var parkeringsböter. Jaha, så klantigt, tänkte jag, vilket det också var, rent slarv, men det är väl bara att betala och se glad ut. Bötesbeloppet var €10 så det var inte så mycket pengar, i Sverige är det nog bra mycket dyrare, om jag minns rätt.

parkeringsböter i portugal

Många efterfrågar långtidshyra – månadshyra i Portugal

Jag får många mail från er underbara besökare och jag svarar så gott jag kan. Jag har fått speciellt många mail från personer som letar efter en bostad att hyra månadsvis, på längre eller kortare tid. Efterfrågan är stor har jag förstått och jag ska se vad jag kan hitta. Tänkte kolla runt lite, jag har något litet på gång, men mer om det när jag vet mer, jag hoppas det blir snart. Många vill hyra månadsvis på vintern eller året runt, men utbudet är inte så stort, men som sagt, jag ska göra vad jag kan för att hitta bra alternativ, i och kring Albufeira.

En annan sak som jag fortsätter att tjata om, en viktig sak för dej som ska köpa bostad i Portugal. Det är oerhört viktigt att du har hjälp och stöd med det praktiska, allt från det du börjar leta bostad till allt pappersarbete och liknande kring köpet.

Och sen när du har köpt din bostad så kanske du vill flytta med ditt bohag och här rekommenderar jag en bra och billig flyttfirma. De flyttar även till och från andra länder i Europa och övriga världen. De är seriösa, trevliga och har fantastiskt bra priser! Läs mer om flyttfirman här.

Det var allt för idag. Jag ska försöka bättra mej och skriva lite mer, jag har ju en del mer att skriva om. Det är bara tiden som ska räcka till. Jag ser att mittportugal.se har 201 gilla-markeringar på facebook, helt fantastiskt, jag är överväldigad, tack alla!!!

Må väl alla och var rädda om varandra, så hörs vi snart igen!

Vänliga hälsningar
Kristina

 

----------------------------------------

Värt att notera:

Jag kan inte och jag har inte möjlighet att hålla inlägg uppdaterade när det gäller lagar och regler, så ha det i åtanke när du läser inlägg om tex. förnyelse av körkort och liknande.

När det kommer till rekommendationer av tex. flyttfirma, jurist, försäkringsförmedlare och liknande så är det uppdaterat. Om någon förändring sker med rekommendationer ändrar jag det direkt.

Så man kan säga att Mittportugal.se är uppdaterat i det stora hela men att lagar och regler är helt omöjigt för mej att hålla uppdaterat. I övrigt så är bloggen uppdaterad och aktiv så länge den finns kvar på nätet.

Lämna en kommentar

Translate »