Mina tips för att bli av med spindlar och andra insekter

Något jag inte gillar är stora svarta spindlar och annat kryp så jag ska berätta hur jag gör för att bli av med spindlar inomhus. Men även andra insekter går i de fällor jag har gillrat. Mygg, kackerlackor, myror, flugor och andra insekter. Jag vet det är många som inte bryr sej om dessa insekter medan andra inte alls tycker om krypen. Hur som helst, spindlar dödar jag så fort jag ser dom, de jag tycker är obehagliga är de stora svarta spindlarna. Dom ska inte bo hos mej, den saken är klar, dom är obehagliga och dom betalar ingen hyra hahaha.

bli-av-med-spindlar

Bli av med spindlar och andra insekter

Just att bli av med spindlar och annat kryp inomhus tycker jag är viktigt. I den lägenheten som vi bor i just nu, den hyr vi bara. Här finns en liten uteplats, eller rättare sagt, det är bara en gräsmatta, där frodas naturligtvis allehanda kryp, även spindlar. Eftersom vi bara hyr så kan vi inte lägga plattor och liknande. Så därför försöker jag göra mitt bästa för att hålla krypen ute och jag har fått en del tips och sen finns det speciella spindelfällor. Nedan ska jag berätta om mina erfarenheter från de olika alternativen jag har hittat.

För att hålla spindlar borta är det A och O att hålla rent och snyggt, men ibland hjälper inte det, dom kommer in ändå, som hos oss. Det är väl gräsmattan som gör att det är lite mer än normalt skulle jag gissa på.

Spindelfälla

För nåt år sen så sökte jag på nätet efter nåt som kunde hålla vårt hem fritt från spindlar. Jag hittade då sidan spindelfri, det är en kille som heter Felix som har sidan, han själv gillar verkligen inte spindlar. Han hittade spindelfällan och tyckte det var ett bra alternativ så nu säljer han spindelfällor.

Detta är spindelfällor som är i papper som man viker till en trekant. Inuti spindelfällan så är där ett klister och när spindlarna traskar in i fällan så fastnar dom. Det är lite grymt, jag är en djurvän ända in i hjärtat och även djur jag ogillar vill jag inte se lida. Men här får jag låta bli att bry mej, jag har att välja på att ha spindlar i mitt hem eller vara elak, tyvärr.

Hur som helst, jag satte upp dessa fällor i vårt hem i Sverige, för det var innan vi flyttat till Portugal. Och dom gjorde nytta där, kanske inte så många spindlar i fällorna men där var inte så mycket spindlar plus att vi hade katt och dom gillar att fånga och äta spindlar.

spindel-fångst

Har placerat ut spindelfällor här i lägenheten i Portugal

Direkt när vi flyttade till Portugal så placerade jag ut spindelfällorna och resultatet är riktigt bra. Se på bilden så kan du se fångsten. Ska jag vara ärlig så har jag inte tittat så noga på den, men jag såg där var en hel del spindlar. Jag väljer att göra bilden väldigt liten, för om du är väldigt rädd för spindlar så slipper du se dom direkt. För dej som vill titta lite närmre, klicka på bilden till vänster så förstoras den. Fångsten är nog ganska bra i den. Så bra att jag satte ut en fälla till i närheten.

I denna lägenheten så trivs spindlarna väldigt bra i köket har det visat sej. Jag har placerat ut spindelfällor i vardagsrummet, där har inga fångats, inte heller i sovrummet. I badrummet är min erfarenhet att det finns gott om spindlar men inte heller där har det blivit någon fångst, jag har dessutom två fällor i badrummet. Så, här trivs dom vid kylen, för det är där den spindelfällan på bilden placerad.

Spindelfällorna som jag köpte de kostar 249 kronor för 5 stycken spindelfällor. Jag tycker det är ett rimligt pris och man får några fällor. Om man bor utanför Sverige så kan nog Felix skicka dom till dej och du får betala frakten. Men om han skickar utomlands får du fråga honom, det kan jag inte lova. Jag gjorde så att jag mailade och frågade om han skickade till Portugal.

spindelfälla-och-hus

Pest reject ett sätt att bli av med spindlar och andra insekter

Mina goda vänner som bor norr om Lissabon har köpt något som heter Pest Reject. Den använder sej av digitala electromagnetiska pulsar som påstås överföras via elkablar i huset/lägenhetens väggar. Dessa pulsar ska nå de platser där kackelackor, råttor, möss, spindlar mm lever och förökar sej.

pest_reject

Pulserna ska tydligen påverka deras nervsystem och dom tycker det är obehagligt och därför lämnar de för gott. Sen huruvida detta stämmer kan jag omöjligt veta. Nu köpte jag min Pest Reject på Leroy Merlin här i Portugal. Men jag valde att lägga länken till Halens för där står allt på Svenska. Tyvärr fungerade länken inte till Halens sida längre.

Pest Reject sticker du in i eluttaget och sen sköter den sej själv, den har även nattljus för den som vill ha det. När jag satte in den, några dagar senare så hittade jag en spindel på köksgolvet som såg ganska förvirrad ut. Den rörde sej knappt när jag dödade den med Radar spray och sen sopade ut den. Så jag tror att Pest Reject fungerar någorlunda som dom påstår, iallafall på spindlar, kanske även andra insekter som mygg och sådant. Men jag har svårt att tro den fungerar på möss och råttor, men de problemen har vi inte här. Nu tvistar de lärde om detta fungerar eller inte och man får själv bilda sej en uppfattning om det.

bli-av-med-spindlar_

Bli av med spindlar med hjälp av små spindelhus

Goda vänner, som är Portugiser, tipsade mej om en sorts ”hus” som man kan placera ut i lägenheten. Det är ett litet hus med små hål i så spindlarna kan gå in där. När dom går in där så går dom också i nån sorts gift och när dom går hem till sitt bo så dör allt i boet. Det kan vara effektivt, om det fungerar det vet jag inte. Men jag har lite små hus utplacerade lite varstans i lägenheten. Tack och lov har jag även satt ett hus vid kylen där många spindlar tycks vara när jag sover. Här kan du läsa mer om ”spindelhuset”. Det är 6 stycken hus i en paket som kostar cirka 5 euro.

Bli av med spindlar med hjälp av Bio Kill

Samma goda vänner tipsade mej om Bio Kill för att bli av med spindlar. Det är ett sorts spray som man sprayar. För att göra det enkelt, om du sprayar en fyrkant så kommer de spindlar som är inom den fyrkanten inte att gå utanför där du har sprayat. På så sätt kan man stänga inne eller stänga ute spindlarna. Det man sprayat håller i cirka tre veckor sen får man spraya igen har jag blivit informerad om.

Detta spray ska inte vara giftigt men det kan jag inte garantera. Men det lämnar inga fläckar. Jag har sprayat på väggar och andra känsliga underlag och det har inte blivit någon fläck. Bio Kill fungerar precis som dom andra spindelfällorna mot andra insekter också. Här kan du läsa mer om Bio Kill. En flaska Bio Kill kostar från 4-5 euro per stycket. Det finns några olika styrkor som jag förstår det, jag köpte den dyraste, extra GT heter den och den kostade strax över 6 euro.

bio_kill

Bra medel att döda spindlar med

En period i mitt liv så bodde jag i ett radhus där det var enormt mycket spindlar, stora spindlar dessutom. De var så stora att jag tyckte dom var obehagliga att döda med tillhyggen, jag var lite mer rädd då än jag är nu. Hur som helst, då kom jag på ett bra medel som faktiskt dödade de största spindlarna utan att dom sprang omkring. Mr Mucle ugnsrengöring funkade klockrent. Dels är det giftigt för spindlarna och dels blir det ett skum och inte ens dom största spindlarna tog sej ur det. Så det är alltså mycket effektivt så länge man använder det på ytor som inte förstörs, så tänk på att det är ett start medel.

Slutord om att bli av med spindlar och andra kryp

Detta var mina tips på hur du kan bli av med spindlar och andra kryp som inte har inomhus att göra. Även om man inte är rädd för spindlar och andra kryp så vill nog de flesta slippa ha dessa inomhus. Och för dej som är rädd för spindlar och bor i Portugal så tror jag att dessa tipsen är guld värda, det var dom när jag hittade dom. Nu har jag testat grejorna och är supernöjd. Jag tror en kombination av alla är bra om man vill ha ett rent hem utan massa kryp.

När man bor i ett land med varmare klimat så blir det automatiskt mer kryp och utomhus kan man leva med det, men inte inomhus, så tycker jag. Har du något annat bra tips på hur man blir av med spindlar och andra kryp så får du gärna tipsa om det i kommentarsfältet eller skicka ett mail ( mittportugal [snabela] pm.me ) till mej så berättar jag om det här på bloggen.

 • Pest Reject köpte jag på Leroy Merlin – Har för mej den kostade kring 30 euro
 • Bio Kill (4-6 euro) och ”Spindelhusen” (ca: 5 euro) finns att köpa på Continente, Intermarche mfl. affärer

Ha det bra! Hälsningar Kristina <3

Uppdateringar

Uppdaterat 2018: Numera bor vi i en lägenhet som *pepparpeppar* där jag ännu bara sett ett par små kryp, små nog så jag vågar ta bort dom alldeles själv :-).

Uppdaterat 11 juli 2021: För några veckor sen hade jag ett besök på toaletten, en liten kackelacka irrade runt på golvet. Inte så speciellt spännande om man säger så. Jag är inte rädd för dom men jag tycker dom är så äckliga. Det var på kvällen och jag hade varit iväg och kom hem och såg den lille rackaren. På något sätt lyckades jag lägga en burk över den och sen kom grannen till räddning. Han tog ut den och så var den saken klar. Sen har det inte kommit några fler plus att pest controll kom och sprutade gift så nu får vi i vårt hus förhoppningsvis inte fler kackelackor inomhus.

Vi har myggnät för alla fönster och dörrar så den måste ha kommit in via avloppen eller ventilationen. Hur som helst, jag satte upp en spindelfälla. Plus att jag läste på nätet att något som är effektivt är att lägga ut en blandning av socker och bikarbonat, lika del av båda. Kackelackorna tycker om sockret och äter det och får då i sej bikarbonatet också och dör av det. Så det har jag serverat till dom ifall det skulle komma fler på besök.

2 svar på ”Mina tips för att bli av med spindlar och andra insekter”

 1. Hej!
  Tyvärr så funkar inga av dina tips för oss som har husdjur, i vårt fall hundar…
  Hur är det med Pest Control, som i bl a USA och Asien, att en person kommer och sprayar runt huset varje eller varannan månad. Dom sprayar utsidan och även i kontakter, väggar och AC mm. Finns sånt i Portugal?
  Mvh
  //Maria

  Svara
  • Hejsan Maria,

   Jag vet inte om de har sådant som de har i USA och Asien, men det är inte omöjligt. Det finns kanske någon annan som läser detta som vet och kan svara dej?! Det är sant, det är inte något för husdjur och de ska vi värna om och vara rädda om, det är ju familjemedlemmar :-).

   Svara

Lämna en kommentar