Färsk mjölk och grädde i Portugal

Hej svejs alla, hur har ni det? Här är det bara fint men idag har det varit lite kyliga vindar men solen strålade som vanligt, helt underbart.

Jag kom på en sak som jag själv letade efter i början, det var färsk mjölk och grädde. Det var inte helt enkelt att hitta. Det finns ett enormt utbud av mjölk och grädde i mataffärerna men det mesta är sådant med lång hållbarhet som inte ens behöver stå i kylskåpet.

Färsk mjölk och grädde i Portugal

De flesta produkter som har lång hållbarhet har också extra tillsatser och många gånger är det inte så hälsosamt. Jag har ingen aning om vad det är för tillsatser i mjölk och grädde som har lång hållbarhet, men det är säkerligen inte hälsosamt. Hur som helst, en del nöjer sej med mjölken och grädden med lång hållbarhet. Men jag vill ha färsk mjölk och grädde och till sist hittade jag det och därför vill jag tipsa om det här, så slipper du leta om det är det du vill ha.

Även om det är praktiskt med mjölk och grädde med lång hållbarhet så är det inget för mej.

 • Färsk mjölk på Portugisiska är – Leite fresco
 • Färsk grädde på Portugisiska är – Nata fresco eller Creme de leite fresco

Det finns säkerligen flera olika märken som har både färsk mjölk och grädde. De jag brukar köpa är de på bilderna nedan:

färsk-mjölk-och-grädde

Den rosa är lättmjölk, den blå är mellanmjölk och den gröna är standardmjölk.

creme de leite fresco

Ovan ser du färsk grädde, finns säkert andra märke men denna brukar jag köpa.

I Sverige drack jag mycket mjölk, för mycket sa några. Men här i Portugal dricker jag mindre mjölk av den enkla anledningen att jag inte tycker det smakar lika bra som Skånemejeriers mjölk. Detsamma gäller grädde. Kanske är det en vanesak, men jag tror det är vettigt att inte dricka allt för mycket mjölk när man är vuxen. Men vi har flera vänner här som tycker mjölken här är jättegod, så det är nog jag som är lite udda på den punkten.

Det var allt för idag. Ha en fin dag! Varma hälsningar från Kristina.

3 kommentarer “Färsk mjölk och grädde i Portugal

 • 23 november, 2016 at 22:30
  Permalink

  Men de färska smakar heller inte gott. Ingenting. Dricker aldrig mjölk. Använder bara i matlagning. Om man tycker det portugisiska är gott så har man aldrig smakat riktig mjölk eller grädde.

  Reply
  • 23 november, 2016 at 22:51
   Permalink

   Själv tycker jag Skånemejeriers mjölk och grädde är godast. Men det är så klart en smaksak. En del tycker om mjölk, andra inte 🙂

   Reply
  • 31 december, 2017 at 10:27
   Permalink

   Hej
   Behöver ett tips på vilka butiker som har denna åtråvärda färska mjölk och grädde och gärna även de franska produkter någon nämner.

   Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *