Jag tipsar om bra mobil abonnemang för dej som bor utomlands (inom EU)

OBS – UPPDATERAT 2017-05-08!! Jag har hittat ett bra mobil abonnemang som är mycket användbart när man bor utomlands och inom EU. Det är Telenor som har ett abonnemang som heter Frihet. Detta innebär att du ringer gratis till alla Svenska telefon nummer (ej betal nr) oavsett var i EU du befinner dej. Samt att du ringer gratis till alla telefon nummer (ej betal nr) i det land du befinner dej i inom EU.

Så nu när jag bor i Portugal så ringer jag gratis till alla Portugisiska telefoner (ej betal nr) samt till Sverige. Är jag i tex. Frankrike så ringer jag gratis till alla Franska telefoner (ej betal nr) osv.

NOTERA ATT EN VIKTIG UPPDATERING ÄR GJORD 2017-05-08 FINNS LÄNGST NER I DETTA INLÄGGET!

Bästa mobil abonnemanget för dej som bor utomlands?

Det finns flera olika varianter av abonnemanget Frihet, du väljer själv vilket du vill ha utefter vilken surf mängd du vill ha. Det finns dessa att välja på: 1.5, 3, 6, 12, 24 eller 50 GB. Det är olika priser så klart och något jag tycker är viktigt är att man inte har bindningstid på ett abonnemang, men det är självklart en smaksak. Jag surfar väldigt lite på min mobil så jag valde 1,5 GB surf och det räcker till mej. Dessutom ingår fria sms och mms.

Jag bor utomlands och jag betalar 249 kronor i månaden och har fri telefon både här i Portugal och till Sverige. För mej, som har mycket att ordna och fixa, vilket innebär att man ringer en del också, tycker detta är fantastiskt bra. Det kostar mej inte mer än 249kr per månad i telefoni kostnader, oavsett hur mycket jag ringer.

bor utomlands

Sammanfattning Telenor Frihet abonnemang

Mitt abonnemang: Frihet 1,5 GB – 249 kr/mån utan bindningstid. Det ingår även fria sms och mms. Så mina telefoni kostnader är alltså inte mer än 249kr i månaden.

Detta är ett riktigt bra abonnemang för oss som bor utomlands inom EU så därför ville jag tipsa om det. Jag har även ett Portugisiskt mobil nummer med kontantkort. Så kan Portugiserna ringa mej utan att det kostar dom allt för mycket. Det är lite drygt att bära med sej två telefoner men det funkar. Jag har inte alltid med mej bägge telefonerna, bara om jag väntar viktiga samtal. Ibland har jag inte någon mobil med mej, man behöver inte vara nåbar alltid :-).

Jag håller på att leta bil nu och det är en process i sej. Berättar mer om det när jag köpt bil, jag är ganska säker på det är en del saker som ska administreras. Jag hade tänkte köpa privat så då är det en del saker som måste göras. Skatten ska betalas, försäkring, registrering osv. Men mer om det längre fram!

Ha en fin dag! Soliga hälsningar från Kristina.

VIKTIGT – Nya abonnemangsvillkor hos Telenor – UPPDATERAT 2017-05-08

För en tid sedan så läste jag i media att det blir förändringar i detta abonnemang. Det hela är rörigt och svårt att förstå och jag ger mej inte på någon ingående förklaring med risk för att det blir fel.

Jag var idag i kontakt med Telenors kundtjänst och hon försökte förklara. Hon tipsade mej om en länk till Telenors sida här. Längst ner i texten lägger jag in två skärmdumpar på delar av vad som står på sidan. På den sidan kan man läsa om det nya och enligt den trevliga tjejen på kundtjänst. Så uppdateras informationen där när det sker förändringar.

Detta berör oss som bor i Portugal men så som jag förstår det så är förändringarna inte extremt stora. Så som JAG fattade det hela, efter man varit i tex. Portugal i fyra månader: Så istället för att det är helt gratis att ringa/sms/mms/surf kostar det därefter en mindre summa istället för att det ingår som tidigare. Om abonnemangs avgiften sänks eller höjs vet jag inte och det visste inte tjejen på kundtjänst heller. Hon nämnde den 10 maj och den 15 juni. Då kommer mer information så det kan vara bra att känna till.

Telenor extrem användning

Telenor har valt att kalla det extrem användning när man spenderar mer än fyra månade utanför Sverige. Det är ju ganska intressant, det brukar vara om man surfar mycket som det kallas extrem användning. Nåväl, det är inte jättestora förändringar som jag ser det och då tänker jag på hur JAG använder mitt Svenska Telenor abonnemang. Jag ringer, skickar sms/mms och surfar ytterst lite, så för mej blir det inte så stor skillnad, tror jag.

Som jag förstår det så får man info från Telenor via sms om vad som gäller när man använder det dom kallar för extrem användning. Det ska vara ganska klart och tydligt, men vi får se hur det blir med det när det blir dags.

Som jag förstått det så räknas de fyra månadernas extremanvändning från den 11 maj.

Den 11 maj ska jag åter ringa till Telenors kundtjänst och få mera information som jag hoppas är lite enklare och tydligare. Telefon numret till Telenors kundtjänst är +46 708 222 222 om du skulle behöva det.

Jag ska kanske också tillägga att jag använder både mitt Svenska mobil abonnemang och mitt Portugisiska mobil abonnemang, beroende på var jag ska ringa eller sms:a. Jag har en telefon med två simkort så det är bra och fungerar mycket smidigt.

Läs på Telenors sida så du får helt korrekta uppgifter för din användning

Jag rekommenderar dej att läsa på Telenors sida så att du vet exakt vad som gäller. Jag ser det från min användning av det Svenska abonnemanget och för dej kan det vara helt annorlunda. Sen har jag inte satt mej in i det något djupare innan jag skriver detta, eftersom jag tycker det är viktigt att du som läser här får rätt information!

Ha det så bra alla 🙂 Hälsningar Kristina

Delar av Telenors nya villkor ser du i nedanstående bilder som jag tagit från Telenors sida här.

telenor-abonnemangsändringar_

telenor-abonnemangsändringar_

Uppdaterat 28 december 2020: Jag har fortfarande kvar mitt abonnemang och har aldrig fått något meddelande eller annat. Så mitt svenska Telenor abonnemang fungerar bra så här långt och utan några begränsningar.

Uppdaterat 11 juli 2021: Numera har jag ändrat abonnemang hos Telenor, deras abonnemang har inga namn numera. Men det spelar inte så stor roll, nu är det hur mycket surf man vill ha som gäller tydligen. Jag har det abonnemang med lägsta surf. Jag kan använda det ännu utan några begränsningar.

Lämna en kommentar