Nu har flyttfirman levererat vårt bohag – Allt fungerade jätte bra!

Då var vårt bohag levererat och allt har fungerat klockrent hela vägen från Sverige till Portugal, Algarve och Albufeira. Vi var tyvärr tvungna att åka till Sverige akut så vi kunde inte vara på plats när flyttlasset levererades. Men våra trevliga grannar tog emot flyttkillarna när dom kom och allt fungerade bra. De kom på utsatt tid och de bar in allt i lägenheten, allt var helt och inget var skadat. Detta har fungerat så väldigt bra så det är över förväntan.

Delar-av-vårt-bohag

Våra grejor har kommit fram till Algarve

Vi har, som vi berättat, delat container med en annan familj. Detta för att vi inte hade så mycket så vi kunde fylla en hel container och att den andra familjen hade plats över till våra kartonger. Våra grannar i Portugal säger att alla kartonger och övriga grejor var hela och fina.

Nu vet jag så klart inte om allt i kartongerna har klarat sej men det tror jag. Om något gått sönder där får vi skylla oss själva, då har vi inte packat ordentligt. Våra vänner hade bland annat en stor spegel och den var hel och fin precis som resten av deras bohag.

Vi är helnöjda med denna flyttfirma och kan varmt rekommendera den för dej. Läs mer om vår erfarenhet av flyttfirma till Portugal här. Denna flyttfirma ordnar bohagsflytt över hela Europa och även andra delar av världen!

Handla prylar och möbler online i Portugal

Som vi berättade så hade vi inte så mycket mer än kartonger och en del andra grejor som vi fraktade ner. Detta för att vi har köpt det mesta nytt i Portugal. Möbler har vi bland annat köpt på Ikea i Portugal. Det fungerade smidigt att beställa online, vilket vi gjorde innan vi hade flyttat ner. Vi köpte även en soffa på Conforama.pt som också levererades hem. Vi såg att de hade nedsatt pris på just den soffan vi hade tittat på så vi valde att köpa den online. Det fungerade hur bra som helst.

Vår erfarenhet, eller min, för det är jag som sköter det mesta som ska göras över internet. Är att allt fungerar mycket smidigt, de håller leveranstider, betalning online är lika enkelt och säkert (tror jag) som när man handlar över nätet här i Sverige. Här hittar du fler användbara Portugal länkar.

Ikea Algarve öppnar snart i Loulé

I slutet på 2016 eller i början på 2017 öppnar Ikea i Loulé vilket ligger cirka 2-3 mil från Albufeira, det blir trevligt. Lär bli en del turer dit. Vi har sett att tex. lakan, örngott och påslakan har annorlunda storlekar än vi är vana vid. Eftersom vi köpt säng, täcke och kuddar på Ikea så är det “Svenska” mått på dessa. Sedan har jag hört att man kan handla en del Svensk mat på Ikea också, kanske inte så stort urval men där är kanske något som passar. Ska hur som helst bli kul att åka dit när det öppnat. Det ska ligga i ett helt nytt köpcenter om jag förstått saken rätt.

Det var allt för denna gången. Snart bär det av ner till finaste Portugal och Algarve igen, längtar hem. Sverige är fint men det börjar bli kyligt :-). Ha det bra alla!

Vänliga hälsningar Kristina

Längtar-hem-till-Algarve

Lämna en kommentar